ADHD-industrin

ADHD-industrin

Skador från ADHD-droger - En granskning av Läkemedelsverkets säkerhetsuppföljning

ADHD-drogerPosted by Janne Larsson Sunday, August 04 2013 21:29:01

Förskrivningen av ADHD-droger till vuxna i Sverige har exploderat, även om inget preparat varit godkänt för vuxna. Det här fick Läkemedelsverket att prata om högprioriterade åtgärder runt dessa preparat. Det har nu visat sig att det inte finns en enda färdigställd handling om saken på myndigheten. Det som skulle göras med ”hög prioritet” har inte resulterat i något alls.

Vi kan konstatera att Läkemedelsverkets omtalade säkerhetsuppföljning i det här området är ett spel för galleriet, ett försök att upprätthålla en image av en verksamhet som ser till att allmänheten får receptbelagda medel som är ”säkra och effektiva”.

Den nedan länkade rapporten tar upp Läkemedelsverkets försummelser. Den handlar om de skador från ADHD-droger (Concerta, Ritalin, Strattera) som faktiskt rapporterats till Läkemedelsverket, men som myndigheten inte berättat om.

Den avslöjar att myndigheten har dokument som visar tusentals fall för 2012 av “intolerabla biverkningar” från ADHD-droger i Sverige; biverkningar som inte inkommit till biverkningsregistret och som inte analyserats.

Vad tänker Läkemedelsverkets ledning göra åt saken?

RAPPORTEN: http://jannel.se/LV.ADHD.droger.pdf

  • Comments(0)//www.jannel.se/#post26