ADHD-industrin

ADHD-industrin

Underkännandet av ”ADHD-medicinen” Concerta och Janssen-Cilags ”sofistikerade strategier” för marknadsföring

ADHD-drogerPosted by Janne Larsson Thursday, July 26 2012 13:25:18

Läkemedelsbolaget Janssen-Cilags ansökan om att få Concerta godkänt för vuxna gavs slutgiltigt AVSLAG av europeiska läkemedelsmyndigheter i maj 2011. Janssen-Cilag (numera Janssen) åtog sig i samband med underkännandet att inte marknadsföra Concerta för vuxna – preparatet fick inte skrivas ut till den målgruppen.

Men läkemedelsbolaget gjorde det motsatta. Man ökade sin försäljning av Concerta för vuxna i Sverige från 112 miljoner till 142 miljoner under 2011. Det innebar att man sålt, det för vuxna, inte godkända amfetaminpreparatet (metylfenidat) för 420 miljoner – nästan en halv miljard – sedan 2006.

Den här rapporten handlar om de ”sofistikerade strategierna och taktikerna för att sprida falska uppgifter” om Concerta som läkemedelsbolaget använt sig av i Sverige. Rapporten jämför dessa med de bedrägliga metoder som läkemedelsbolagen använt sig av i USA; de metoder som nu resulterat i mångmiljardböter för bolagen, nu senast 3 miljarder dollar, 21 miljarder kronor (!) för GlaxoSmithKline (GSK).

LÄS VIDARE http://jannel.se/Concerta-Vuxna.adhd.pdf

  • Comments(0)//www.jannel.se/#post21